Skördefesten på Bolstaholm startar fredag den 20 september kl. 11:00.  Under tre dagar finns massor att göra för hela familjen. På ”Barnens gård” kan du testa skattjakt i halmslottet, rida mekanisk rodeotjur, åka rundtur med biltraktor till djuren på bete med Henriks pappa Götrik som berättar om gården.

Kör rally med tramptraktorer, prova på ponnyridning, bli ansiktsmålad, testa på luftgevärsskytte, ta dig igenom labyrinten och hälsa på djuren. Se natursköna fotografier av Niclas Nordlund i Mejeriet och mycket annat. 

Bussbolag kan kontakta oss för specialerbjudanden på info@bolstaholm.ax

Vad: Skördefest på Bolstaholm
När: 20-22.9. 2019

Öppettider
Fredag-lördag kl. 11-21
Söndag kl. 11-17

Var: Bolstaholms Gård

Höstnjut på Bolstaholm

Under helgen har vi gårdsbutik i styckeriet där vi säljer gårdens hängmörade nötkött, korvar, hamburgerbiffar, rökt Delikatess stek, lövbiff, kryddblandningar, presentförpackningar, kokboken ”Bolstaholms bästa”, koskinn och så kan du beställa kött för senare leverans om du vill. Läs mer om våra produkter här.

Specialpris på alla kryddblandningar och malet kött under helgen.

I vårt trädgårdscafé kan du njuta av vår populära Bolstaholmsburgare, Korvburgare, Grönburgare och Bolstaholmsbakelse med smak av äpple och nygräddade bullar. Njut av åländska drycker som Grannas äppelmust, Amalias limonad och Stallhagens öl och mycket annat gott.

 

Bolstaholmsburgaren

På gården säljs också finaste äpplen, havtornssaft, chokladpraliner och många andra lokala produkter. Här är listan på alla försäljare. 

Gården är anpassad för rörelsehindrade men saknar anpassad toalett. Fråga gärna vår personal för hjälp. Det finns stor parkering även för bussar och motorcyklar.

Unikt tillfälle!

Nästan 100 år fyllda krigsveteranen Derrick Nilsson ,från Eckerö, presenterar och säljer sin nya bok om sitt 100-åriga liv. Han är på plats fredag kl. 11-13 & söndag kl. 13.30-15.

De åländska folkdräkterna är ett genuint hantverk och vårt kulturarv. I år kommer Geta folkdräkt att stå i fokus. Dräkterna presenteras och Elisabeth Dahlén, medlem i hemslöjdssektionen för Ålands Marthadistrikt rf, berättar om vilka olika varianter det finns av dräkterna och dess historia. Lördag kl. 15.00.

Getalöparens mönster är framtaget från kjolen i Geta folkdräkt. Henriks mamma, Berit Sundberg och Brita Jansson tog fram mönstret till löparen på 80-talet. Inga Snellman har nu vävt upp Getalöparen och säljer den i Mejeriet. Även Getasmycket säljs där. Förlagan till smycket är från en rikt utrustad kvinnograv i Östergeta från tidig vikingatid (Geta sockensällskap rf).

Hur levde kvinnor och barn förr i tiden? Pedagog Annica Dahlbjörk berättar om en vilken syn man hade på kvinnor och barn, hur de behandlades och levde. Fredag kl. 15 och 18.

Se Ålandsfuchsians vackra blomutställning under helgen. Rösta fram den vackraste blomman!

Gårdens historia

Utifrån tre karaktärer som levt på Bolstaholm; Amiralen Nils Åhman, Vildmajoren Ehrenmalm och Fridolf Sundberg framförs av Janke Berglund. Manus och regi: Robert Liewendahl. Missa inte det!

62_l

Program

Fredag 20 september kl. 11-21

Kl. 11.00-13.00Boksläpp med krigsveteranen Derrick Nilsson, 98 år. Han berättar om sitt liv och sin nya bok ”Nästan hundra år och lite till”. Signering och försäljning av boken. Missa inte det!
Kl. 14.00 och 19.00Teaterföreställning med Janke Berglund om gårdens historia. Manus och regi av Robert Liewendahl.
Kl. 15.00 och 18.00Hur levde kvinnor och barn förr i tiden? pedagog Annica Dahlbjörk berättar om vilken syn man hade på kvinnor och barn och deras levnadsvillkor.
Kl 14.00-15.00 och kl 16.00-18.00Ponnyridning

Lördag 21 september kl. 11-21

Kl. 12.00, 13.00, 14.00, 17.00 och 19.00Teaterföreställning med Janke Berglund om gårdens historia. Manus och regi av Robert Liewendahl.
Kl 15.00

Geta folkdräkt presenteras av Elisabeth Dahlén, medlem i hemslöjdssektionen för Ålands Marthadistrikt rf.

Försäljning av Getalöparen med mönster från Geta folkdräkt och Getasmycket; förlagan är ett hängsmycke från en rikt utrustad kvinnograv i Östergeta från tidig vikingatid.

Kl 12.00-13.00 och kl 16.00-18.00Ponnyridning

Söndag 22 september kl. 11-17

Kl. 13.30-15.00Boksläpp med krigsveteranen Derrick Nilsson, 98 år. Han berättar om sitt liv och sin nya bok ”Nästan hundra år och lite till”. Signering och försäljning av boken. Missa inte det!
Kl. 13.00 och 15.00Teaterföreställning med Janke Berglund om gårdens historia. Manus och regi av Robert Liewendahl.
Kl 13.00-16.00Ponnyridning
Scroll to Top