Kom och se lyckliga kor och kalvar springa ut på vårbete! När våren kommer och gräset börjar spira är det dags för kor och kalvar att få komma ut ur ladugården. Det sker varje år den 1 maj. Då har vi öppen gård kl. 12-17 och kosläppet är kl. 14 vid ladugården. Njut av en fin vårdag där du kan du testa på skattjakt i halmslottet, rida mekanisk rodeotjur, leka i sandhög, hälsa på höns, kor och kalvar, se konstutställning av åländsk konstnär i Mejeriet och mycket annat.

Alla aktiviteter är givetvis gratis!

Försäljning

Under dagen har vi gårdsbutik i styckeriet där vi säljer gårdens hängmörade nötkött, lövbiff, korvar, hamburgerbiffar, rökt Delikatess stek, kryddblandningar, presentförpackningar, kokboken ”Bolstaholms bästa”, koskinn och så kan du beställa kött för senare leverans om du vill.

I vårt café under träden kan du njuta av klassikern Bolstaholmsburgare, Korvburgare Bacon BBQ, Grönburgare, gott kaffe, bullar, munkar och mycket annat gott.

På gården säljs också lokala produkter som vårblommor, äppeljuice, chokladpraliner, hemlagat godis, fisk i olika former, hantverk, honung och mycket mera.

Namntema för kalvarna

Varje år har vi ett namntema för årets nyfödda kalvar. I år är temat ROMERSKA NAMN. 

Se om ditt namnförslag från vår Facebook-sida finns med!

Super Happy Cow Day

Michael Taevs från plus.ax besökte oss under årets Kosläpp. Han filmade och klippte ihop den här videon från besöket.

“Vi besöker Kosläpp varje år oavsett väder. Att besöka Bolstaholm hjälper oss att förstå det stora värdet med hållbarhet hos våra lokala gårdar.

Plux.ax är vår onlineplattform för att synliggöra hållbarhet i vårt samhälle. Vi hoppas att du tycker om filmen. Besök oss gärna för fler filmer om hållbarhet.”

Med tillstånd från Michael Taevs.